#Política 2.0

Citation:

Benach, E. (2010). #Política 2.0. Barcelona: Angle-Bromera-Cossetània.

Work data:

ISBN: 978-84-92758-86-9

Type of work: Book

Categories:

e-Democracy | e-Government & e-Administration | e-Politics

Abstract:

En l’actualitat ens comuniquem on-line, la informació flueix a velocitat de vertigen i tothom hi pot participar, construir i debatre a la xarxa. És la societat 2.0. Però què significa aquest terme aplicat a la política europea i, en concret, a la catalana? Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya, considera que la política 2.0 assumeix la nova filosofia social i permet fomentar una veritable democràcia deliberativa, així com recuperar la credibilitat dels polítics.

L’autor ens mostra i analitza experiències polítiques, culturals, socials i també personals al voltant de l’aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació en l’àmbit de la política. Amb un to personal, didàctic però punyent quan cal, Benach esperona els ciutadans a participar i involucrar-se en la construcció de la nació catalana del segle xxi, i als polítics a parlar «no per a la gent, sinó amb la gent».

«Amb aquest llibre, Benach fa una aportació important a la història de la internet catalana i es converteix en el polític que més ha experimentat en primera persona i de manera sincera les eines de la web social i participativa.»