Com impulsar la transformació digital de l’escola

Citation:

Prats i Fernández, M.À. & Sintes Pascual, E. (2021). Com impulsar la transformació digital de l’escola. Informes breus #71. Barcelona: Fundació Jaume Bofill.

Work data:

ISBN: 978-84-123061-8-7

Alternate URL:
pdf file https://fundaciobofill.cat/uploads/docs/n/w/3/esf-ib71_educaciohibrida_140621b.pdf

Type of work: Report

Categories:

e-Learning and Instructional Technology | Education | Sociology

Abstract:

Els centres educatius tenen la necessitat d’integrar i d’utilitzar de forma eficaç les tecnologies digitals per tal de complir la seva missió essencial: educar els estudiants per viure, participar i progressar en una societat que s’enfronta a grans canvis tecnològics, culturals, econòmics, informatius i demogràfics.

Per aconseguir-ho, cal invertir en infraestructures, dispositius, connectivitats i capacitació, però el camí cap a una digitalització educativa de qualitat i inclusiva no es tracta només d’això. També és imprescindible impulsar dissenys pedagògics que ajudin a docents i centres a utilitzar les tecnologies digitals amb metodologies actives i competencials d’acord amb el procés de transformació educativa en què Catalunya està immersa i reduir les bretxes digitals.

Aquest document proposa un model d’aprenentatge híbrid orientat a garantir l’equitat i la millora dels aprenentatges, amb la finalitat de desenvolupar les habilitats i competències digitals de tot l’alumnat i avançar cap a un model educatiu més flexible, personalitzat i centrat en l’alumne. La proposta delimita objectius, criteris, orientacions i accions clau per articular un model d’aprenentatge híbrid a les etapes de primària i secundària tant a nivell de polítiques públiques com de centres educatius.

L’informe ha estat elaborat per Miquel Àngel Prats i Elena Sintes i amb les aportacions de 10 experts en digitalització educativa: Liliana Arroyo, Annabel Fontanet, Pepe Menéndez, Elena Ojando, Enric Roca, Albert Sangrà, Xavier Sans i Jordi Simón, i ha comptat amb l’assessorament dels Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (Pilar Gargallo i Jordi Puche).

La publicació presenta 44 mesures a desenvolupar per part de l’administració educativa i dels centres educatius, sovint amb la col·laboració d’altres agents com ara els Ajuntaments, entitats comunitàries o Universitats.

Downloads:

logo of PDF file
Document complet:
Prats i Fernández, M.À. & Sintes Pascual, E. (2021). Com impulsar la transformació digital de l’escola. Informes breus #71. Barcelona: Fundació Jaume Bofill.