RescatFiscal. Mesures de xoc i propostes de reforma estructural del sistema impositiu en temps de la COVID-19

Citation:

Work data:

Type of work: Policy Briefing, Position Paper

Categories:

Development | Economics | Policy & Regulation

Tags:

COVID19

Abstract:

Hi ha una gran incertesa sobre com evolucionarà i com serà el món en el futur un cop la pandèmia de la COVID-19 s’estabilitzi o desaparegui. El sistema econòmic mundial ja ha entrat en crisi (amb previsions de caiguda del 9,5% del PIB estatal segons l’FMI i de fins el 13,6% segons el Banc d’Espanya).

S’obre un horitzó inquietant en el qual la fiscalitat pot ser l’eina clau per a fer-hi front. Des de la Plataforma apostem per fer-ho de forma co-responsable, amb l’esforç tributari necessari i amb un caràcter clar de progressivitat. Per això, demanem un esforç més gran a qui més té.

Així, presentem 15 paquets de mesures acordades amb les Plataformes per una fiscalitat justa de tot l’Estat on hi ha presents més d’un centenar d’entitats socials, cíviques i sindicals espanyoles. En el document, diferenciem entre les mesures de xoc –per salvaguardar les persones, les famílies i el teixit econòmic? i les mesures a mitjà i llarg termini que han de reorientar l’economia a nivell estructural.

Downloads:

logo of PDF file
Document complet:
Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària (2020). RescatFiscal. Mesures de xoc i propostes de reforma estructural del sistema impositiu en temps de la COVID-19. Barcelona: Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària.