Model de governança amb votació digital descentralitzada: Vocdoni

Citation:

Work data:

Type of work: Handbook/Primer/Guide

Categories:

e-Democracy | ICT Infrastructure

Tags:

blockchain, tld, e-voting, internet voting

Abstract:

La participació ciutadana sovint ha estat concebuda i limitada per votacions de caràcter presencial. Els governs utilitzen sistemes de votació basats en un sobre tancat com a mecanisme per garantir la integritat del vot d’un ciutadà. Tanmateix, la tecnologia permet desenvolupar sistemes de votació completament digitals que garanteixen igualment, la integritat del sistema.

La plataforma desenvolupada per Vocdoni i basada en tecnologia blockchain proporciona les eines necessàries perquè organitzacions i institucions reinventin els seus sistemes de governança i implementin processos de votació digital universalment verificables i descentralitzats.

La plataforma posa al servei de la ciutadania un sistema de governança, comunicació i gestió d’entitats que inclou un sistema de vot digital anònim i universalment verificable com a pilar de la proposta. La infraestructura permet que el sistema sigui resistent a la censura i als atacs, i en garanteix la privacitat. Està creat perquè sigui escalable i fàcil d’utilitzar des de dispositius mòbils i garanteix la privadesa dels seus usuaris mitjançant la utilització de criptografia.

Downloads:

logo of PDF file
Document complet:
Generalitat de Catalunya (2020). Model de governança amb votació digital descentralitzada: Vocdoni. Casos d'ús de la tecnologia blockchain a Catalunya. Barcelona: Generalitat de Catalunya.